Pieczeń rzymska z papryką i pieczarkami

4.5 (142 ocen)

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Domowa pieczeń rzymska.Naprawdę dobra z czerwona papryką.

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - mięso mielone (wołowo-wieprzowe): 600 gramów
    - Jajko: 1 sztuka
    - Czerwona papryka: 2 sztuki
    - pieczarki: 10 sztuk
    - cebula (posiekana): 1 sztuka
    - Kajzerki: 2 sztuki
    - olej: 2 łyżki
    - sól: 2 szczypty
    - pieprz: 2 szczypty
    - przyprawa do wieprzowiny: 1 łyżka
    - Pieprz marynowany (ziarenka,najlepiej zielony): 12 sztuk
Wystaw ocenę:

4.5 (142 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Dania mięsne Jajko

Pieczeń rzymska z papryką i pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki oczyścić,podsmażyć na rozgrzanej patelni z 1 łyżką oleju.Paprykę umyć,pokroić w kostkę.Kajzerki namoczyć w wodzie,odcisnąć.
  • 2. Mięso mielone wymieszać z przyprawami,kajzerkami,jajkiem i cebulą.
  • 3. Piekarnik nagrzać do 200 stopni C. Do wysmarowanej olejem formy keksowej włożyć połowę doprawionego mięsa i rozłożyć na nim podsmażone pieczarki oraz dużą ilość papryki,przykryć pozostałym mięsem.Na wierzchu ułożyć ziarenka marnynowanego pieprzu.
  • 4. Formę z mięsem wstawić do nagrzanego piekarnika, przykryć folią, piec 30 minut, zdjąć folię i piec jeszcze 10 minut, aby klops lekko się zrumienił.
    Uwaga:użyć 30 cm formy keksowej.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czerwona papryka Jajka Mięso Pieczarki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować