Pieczeń rzymska z jajkiem w środku

4.5 (150 ocen)

Pieczeń idealna na ciepło jak i na zimno

Składniki:

  • 1 kg mięsa mielonego
    500 g pieczarek
    8 jajek
    bułka tarta
    1-2 cebule
    2-3 ząbki czosnku
    sól, pieprz
    przyprawa do mięsa mielonego
    papryka ostra
Wystaw ocenę:

4.5 (150 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Pieczeń

Pieczeń rzymska z jajkiem w środku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do mięsa dodajemy pokrojone w kostkę pieczarki i cebulę, 2 jajka, wyciśnięty przez praskę czosnek, bułkę tartą oraz przyprawy. Wyrabiamy na jednolitą masę.
  • 2. Pozostałe jajka gotujemy na twardo, studzimy i obieramy. Masę mięsną rozkładamy na papierze do pieczenia (ja miałam blaszkę 35 x 12) po środku jajka i ponownie masę mięsną.
  • 3. Pieczemy ok 60 minut w temp 180 stop C.
    Pozostawić do ostygnięcia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować