pieczeń drobiowa z warzywami, pieczarkami i żóltym serem

5 (179 ocen)

  • 40 min

Pyszna pieczeń na niedzielny obiad. Źródło: http://smaker.pl/przepis-pieczen-drobiowa-z-warzywami-i-serem,104811.html

  • 40 min

Składniki:

  • ok. 900 g - 1 kg mielonego mięsa z drobiu
    2 średnie cebule
    200 g małych pieczarek
    1 papryka
    100 g sera żółtego
    2 łyżki posiekanej natki
    2 surowe jajka
    2 łyżki bułki tartej lub 2 małe bułeczki namoczone w mleku i odciśnięte
    sól i pieprz biały do smaku, czosnek granulowany, papryka w proszku, przyprawa do mięsa mielonego
    cienkie kawałki zimnego masła na wierzch pieczeni
Wystaw ocenę:

5 (179 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Pieczeń

Pieczeń drobiowa z warzywami, pieczarkami i żóltym serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę pokroić w drobną kostkę, przesmażyć na rozgrzanym oleju, bez tłuszczu dodać do zmielonego mięsa.Na tym samym tłuszczu smażyć aż do odparowania soków pokrojone pieczarki i później pokrojoną drobno paprykę, jedno i drugie dołożyć do mięsa.Do masy dodać również pozostałe składniki : ser pokrojony w małą kostkę, natkę, bułkę tartą, jajka, przyprawy i dokładnie wyrobić, aby produkty były równomiernie rozłożone.Masę wyłożyć do keksówki i na wierzch położyć kawałki masła. Piec w 180 stopniach przez godzinę lub trochę dłużej.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować