Pieczarki z masłem czosnkowym

4.5 (159 ocen)

  • 40 min

Grzybowy obiad

  • 40 min

Składniki:

  • 3-4 duże pieczarki ; kilka łyżek masła ; parę kropel soku z cytryny ; 2-3 ząbki czosnku ; ćwierć pęczka natki pietruszki ; sól ; pieprz.
Wystaw ocenę:

4.5 (159 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pieczarki z masłem czosnkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki myjemy, odcinamy ogonki, skraplamy sokiem z cytryny. Przygotowujemy masło czosnkowe : ucieramy je z przeciśniętymi ząbkami czosnku,sokiem z cytryny,solą oraz pieprzem.Na koniec dodajemy poszatkowaną drobno natkę pietruszki. Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni (wykładamy blachę folią aluminiową). Pieczarki napełniamy masłem i wstawiamy do piekarnika, pieczemy 20 minut.

Porady

Ja podałam je z gotowanymi ziemniaczkami i marynowaną surówką z buraków (przepis na nią podam innym razem) . To naprawdę smaczne danie – nawet jeśli masło cieknie nam po palcach ;)

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować