Pieczarki z grilla nadziewane cukinią

0 (0 ocen)

  • 40 min

Wegetariańskie danie z grilla polecam , pieczarki są lekkie, zdrowe :-)

  • 40 min

Składniki:


  • 8 pieczarek dużych
    1 woreczek kaszy gryczanej
    1 mała cukinia
    1 papryczka chili
    1 cebula czerwona
    6 szt pomidorki koktajlowe
    Oregano gałązki
    ¼ ogórka zielonego
    5 dkg sera feta
    1 łyżeczka przyprawy do grilla pikantnej
    oliwa

Pieczarki z grilla nadziewane cukinią - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Pieczarki cukinia kasza 1. Pieczarki obieram ze skórki. Wydrążam środek. Kaszę gotuję 15 minut. Przesypuję do miseczki. Cukinie kroję w kostkę, cebulkę w piórka. Na patelni na oleju przesmażam cebulkę, dodaję cukinię. Mieszam z kaszą, pokrojoną papryczką chili, dodaje przyprawę do grilla. Pieczarki posypuję przyprawą do grilla, napełniam farszem, dodaję pomidorki koktajlowe, pokruszony ser.
  • Pieczarki na grillu 2. Zawijam każdą sztukę osobno w folie aluminiową posmarowaną olejem. Grilluję około 15 minut. Podaję z oregano gałązką.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy