Pieczarki faszerowane z grilla to szybki pomysł na smaczną przekąskę, a na grillu kompaktowym można je zrobić i w niepogodę.
Składniki:
5 dużych pieczarek
1 mała cukinia
1 papryka czerwona
1 cebula
kilka suszonych pomidorów
czosnek niedźwiedzi
olej
sól i pieprz
kawałek sera (u mnie corregio)
szczypiorek
Pieczarki faszerowane z grilla - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Pieczarki umyć i usunąć trzonki, tak aby zostały same kapelusze.Cukinię, paprykę, cebulę i suszone pomidory pokroić w kostkę i podsmażyć na oleju, aby zmiękły. Doprawić solą, pieprzem i czosnkiem niedźwiedzim.
2.Pieczarki posolić i napełnić przygotowanym farszem. Grillować przez dobrych kilka minut na dobrze rozgrzanych płytach. (Ja użyłam grilla kompaktowego i grillowałam górną i dolną płytą). Ciepłe pieczarki posypać startym serem i pokrojonym szczypiorkiem. Podawać z ulubionym sosem.
Komentarze