Pieczarki faszerowane z grilla

4.5 (143 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Pieczarki faszerowane z grilla to szybki pomysł na smaczną przekąskę, a na grillu kompaktowym można je zrobić i w niepogodę.

Składniki:

  • 5 dużych pieczarek
    1 mała cukinia
    1 papryka czerwona
    1 cebula
    kilka suszonych pomidorów
    czosnek niedźwiedzi
    olej
    sól i pieprz
    kawałek sera (u mnie corregio)
    szczypiorek
Wystaw ocenę:

4.5 (143 ocen)

Zobacz również:

Grill

Pieczarki faszerowane z grilla - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-1422uob 1. Pieczarki umyć i usunąć trzonki, tak aby zostały same kapelusze.Cukinię, paprykę, cebulę i suszone pomidory pokroić w kostkę i podsmażyć na oleju, aby zmiękły. Doprawić solą, pieprzem i czosnkiem niedźwiedzim.
  • image-0j3q8s9 2. Pieczarki posolić i napełnić przygotowanym farszem. Grillować przez dobrych kilka minut na dobrze rozgrzanych płytach. (Ja użyłam grilla kompaktowego i grillowałam górną i dolną płytą). Ciepłe pieczarki posypać startym serem i pokrojonym szczypiorkiem. Podawać z ulubionym sosem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pieczarki Papryka Cukinia

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_08-2016

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Grill

Podobne przepisy

To może cię zainteresować