Pieczarki faszerowane musem kalafiorowym

0 (0 ocen)

Ostatnio podczas zakupów natknęłam się na pieczarki na grilla- tak było napisane na opakowaniu...pieczarki tak duże,że od razu pomyślałam,że fajnie było by je napełnić nadzieniem i tak powstał ten pyszny pomysł. 100 g moich pieczarek to 50 kcal...

Składniki:

  • 330 g kalafiora
    145 g żółtej fasolki szparagowej
    70 g mozzarelli light
    1/3 pęczka koperku
    6 dużych pieczarek- 400 g
    50 g cukinii
    Sól, pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pieczarki faszerowane musem kalafiorowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-0lbrcye 1. Kalafior ugotować do miękkości w osolonym wrzątku. Wyjąć łyżką cedzakową na talerz i ostudzić. W wodzie po kalafiorze ugotować sprawiona fasolkę, również do miękkości. Odcedzić i ostudzić. Warzywa przełożyć do blendera i zmiksować na gładko.
  • image-1tmxqg2 2. Ser pokroić na mniejsze kawałki, dodać do zmiksowanych warzyw i po raz kolejny zblendować.
    Przełożyć do miski. Doprawić solą i pieprzem.
  • image-14902gc 3. Koperek drobno posiekać i dodać do miski. Dokładnie wszystko wymieszać.
  • image-228ng3v 4. Pieczarki oczyścić i obrać. Wyciąć ogonki, oprószyć solą i pieprzem. Mus kalafiorowy przełożyć do szprycy i wycisnąć ja na każdą z pieczarek. Cukinie pokroić na 6 grubych plastrów, każdy plaster na pół. W mus kalafiorowy wbić po dwie połówki cukinii.
    Piekarnik rozgrzać do 180 st i piec około 15-20 minut. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Fasolka szparagowa Kalafior Pieczarki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Niskokaloryczna Obiad Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować