pieczarki duże 10-12 sztuk
cebulka 1/2 sztuka
jajka 1 sztuka
mielone mięso 25 dag
tarta bułka 1 łyżka
przyprawa do mięsa mielonego do smaku
pieprz do smaku
posiekana natka pietruszki 2 łyżki
jajka do panierowania
bułka tarta do panierowania
olej do smażenia
Pieczarki faszerowane mięsem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Pieczarki oczyścić, usunąć ogonki, oprószyć przyprawą do mięsa mielonego lub vegetą i pieprzem. Do mięsa mielonego dodać trochę pokrojonej cebulki, tartą bułkę, jajko i pietruszkę. Wymieszać i doprawić przyprawami do smaku(.Można dodać przyprawę do mięsa mielonego.) Napełnić pieczarki farszem. Panierować w jajku i bułce tartej, smażyć na oleju na wolnym ogniu.j Napełnione farszem pieczarki można posypać startym żółtym serem i zapiec w piekarniku.
Komentarze