PIECZONY DORSZ Z WARZYWAMI

4.5 (187 ocen)

  • 1 godz. 20 min

Danie jest proste w przygotowaniu i bardzo smaczne.

  • 1 godz. 20 min

Składniki:

  • • 4 filety z dorsza lub innej ryby
    • 1 cebula
    • 1 pomidor
    • ½ cukinii
    • 6 pieczarek
    • 15 dag sera żółtego
    • Sól, pieprz, gałka muszkatołowa, papryka mielona
    • ¼ szklanki białego wina
    • 2 łyżki posiekanego szczypiorku
    • 2 łyżki posiekanej mięty
Wystaw ocenę:

4.5 (187 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pieczony dorsz z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety opłucz, poporcjuj. Rybę oprósz solą, pieprzem, papryką i gałką muszkatołową.
  • Dorsz pieczony z warzywami 2. Cebulę obierz i pokrój w plasterki. Pomidory i cukinię umyj, osusz i pokrój w plasterki.
  • Pieczony dorsz z warzywami 3. Na dnie posmarowanego olejem naczynia ułóż plasterki cebuli, miętę i rybę. Na każdym kawałku ryby połóż pomidory i cukinię. Przykryj pokrojonymi w plasterki pieczarkami i posyp startym żółtym serem. Następnie posyp szczypiorkiem. Skrop winem, przykryj naczynie i wstaw do piekarnika nagrzanego do 180o na ok. godzinę.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować