Pieczone roladki z pieczonymi ziemniakami

0 (0 ocen)

  • 2 godz.
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Bardzo smaczne, pieczone roladki z ziemniakami.

  • 2 godz.
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • na 2 porcje:

    ziemniaki 4 szt.
    boczek wieprzowy surowy, wędzony (plastry)
    mięso mielone 30 dag
    2-3 strączki, marynowanej, ostrej papryczki chili
    czosnek mielony
    pieprz
    sól
    pieprz ziołowy
    koper
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Rolada Dania główne Roladki

Pieczone roladki z pieczonymi ziemniakami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso przyprawiamy solą, pieprzem i czosnkiem, kilka minut wyrabiamy. Na matę do zwijania rolad układamy plasterki boczku, na dolny brzeg kładziemy wycięty z sera kawałek. Na pozostałej części układamy cienką warstwę mięsa mielonego. Przy pomocy maty zwijamy roladę, którą zawiniemy w kawałek folii aluminiowej, tak jak zawijamy cukierki. Tak samo robimy z drugą roladą. Ziemniaki obieramy, myjemy i osuszamy papierowymi ręczniczkami. Nacinamy każdego ziemniaka z obu stron i wkładamy w nacięcia cienkie plasterki boczku. Solimy, pieprzymy i każdego zawijamy w folię aluminiową. Tak przygotowane roladki i ziemniaki układamy na blasze, pieczemy 60 minut w temperaturze 180 stopni Celsjusza. Upieczone roladki i ziemniaki podajemy z ogórkiem marynowanym lub surówką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować