Pieczone ziemniaki w pomidorach

4.5 (186 ocen)

  • 45 min

Ziemniaczki super smakują jako przekąska lub można podawać z daniem głównym.

  • 45 min

Składniki:

  • Składniki:
    1kg młodych ziemniaków lub starych
    2 średniej wielkości cebule
    0,5 kg pomidorów
    4 łyżki oleju
    sól, pieprz
    pęczek natki pietruszki
    przyprawy: zioła prowansalskie, majeranek, przyprawa do ziemniaków, bazylia
Wystaw ocenę:

4.5 (186 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Pieczone ziemniaki w pomidorach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Ziemniaki wyszoruj szczoteczką. Ugotuj i wraz ze skórką pokrój wzdłuż.
    2. Naczynie żaroodporne wysmarować tłuszczem, ułożyć ziemniaki oprószyć solą, pieprzem oraz przyprawami.
    3. Następnie pokroić cebulę w paski oraz pomidory w ćwiartki. Pokrojoną cebulę i pomidory rozłożyć na ziemniakach i polać olejem.
    4. Piec w piekarniku w temp. 200stopni przez 35min.
    5. Gotowe ziemniaczki posyp natką pietruszki.
    Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować