Pieczona ryba ze szpinakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Obrane ziemniaki i buraka kroimy w paseczki jak na frytki. Dodajemy łyżke oliwy, tymianek, zioła, papryke. Całość mieszamy i wykładamy na blache wyłożoną folią aluminiową bądź smarujemy łyżką oliwy na blaszę. Pieczemy ok 45-50 min w temp. 180 stopni.
2.Cebule kroimy w kostkę, czosnek drobno siekamy. Smażymy na rozgrzanym maśle chwilę. Dodajemy odciśniety z wody szpinak. Przyprawiamy do smaku. Dodajemy śmietanę i serek. Chwilę smażymy i odstawiamy na bok.
3.Rybę czyścimy, przyprawiamy solą, pieprzem ziołowym i cytrynowym, tymiankiem i skrapiamy sokiem z cytryny. Delikatnie nacieramy każdy kawałek. Wkładamy w folię aluminiową i szczelnie zamykamy. Wkładamy do piekarnika na ok 15 minut.
Porady
Odkąd wybróbowałam mój sposób na pieczoną rybę, tylko tak ja zawsze przygotowuję:)
Komentarze