Pieczona papryka w ziołowej oliwie

4.5 (186 ocen)

Pyszna przekąska. Idealna do sałatek lub jako samodzielna przystawka.Gorąco poleca, warto!

Składniki:

  • 5 kolorowych papryk
    ok400 ml oliwy
    3 ząbki czosnku
    zioła prowansalskie, sól
Wystaw ocenę:

4.5 (186 ocen)

Pieczona papryka w ziołowej oliwie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. paprykę myjemy, osuszamy, kroimy w plasterki.
    Układamy na blaszce wyłożonej pergaminem lub folią aluminiową.
    Pieczemy w ok 70 stopniach przez 3-4 godziny, w miedzy czasie obracamy paprykę kilka razy.
  • 2. Do każdego słoiczka wsypujemy zioła i sól. Oliwę podgrzewamy w rondelku i gorącą zalewamy paprykę tak żeby się cała zakryła. Zakręcamy szczelnie i odstawiamy o góry dnem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Papryka Zioła

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować