Pianka malinowo-truskawkowa

5 (179 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Hit

Delikatny i rozpływający się w ustach deser który kojarzy mi się z latem :)

Składniki:

  • pianka truskawkowa:

    500 ml śmietanki 30%
    2 galaretki truskawkowe
    2 szklanki wody
    300 g truskawek

    pianka malinowa:

    250 ml śmietanki 30%
    1 galaretka malinowa
    1 szklanka wody
    pół szklanki malin

    120 g biszkoptów
    galaretka wiśniowa lub poziomkowa
    400 ml wody
    50 g gorzkiej czekolady
Wystaw ocenę:

5 (179 ocen)

Zobacz również:

Desery Galaretki Pianka

Pianka malinowo-truskawkowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Galaretki truskawkowe rozpuszczamy w 2 szklankach zagotowanej wody.

    Malinową w 1 szklance a poziomkową w 400 ml.

    Odstawiamy do wystudzenia.
  • 2. Biszkoptami wykładamy blaszkę ( użyłam 22 x 33 cm)

    500 ml śmietanki ubijamy na sztywno dolewając wystudzoną galaretkę truskawkową dalej miksując.

    Wylewamy ją na biszkopty a na wierzchu układamy pokrojone truskawki lekko wciskając je w masę.

    250 ml śmietanki ubijamy na sztywno dolewając wystudzoną galaretkę malinową dalej miksując.

    Następnie dodajemy rozgniecione widelcem maliny i jeszcze chwilę miksujemy.

    Masę wylewamy na truskawki.
  • 3. Wkładamy do lodówki i zastygnięte zalewamy tężejącą galaretką poziomkową (użyłam połowy ponieważ reszta mi się wylała;) ).

    Odstawiamy do zastygnięcia po czym dekorujemy roztopioną gorzką czekoladą.

    Najlepiej kroić po 3-4 godzinach chłodzenia w lodówce.

    Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Galaretka Maliny Truskawki Owoce

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_06-2015

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować