Kapusta pekińska z pieczoną dynią

0 (0 ocen)

Kapusta pekińska podana z fetą i pieczoną dynią Muscat de Provance. Sałatka może być dodatkiem do obiadu jak również smaczną kolacją.

Składniki:

  • 1/2 kapusty pekińskiej
    300g dyni
    135g sera feta
    przyprawa curry
    oliwa z oliwek
    DRESSING:
    4 łyżki oliwy z oliwek
    1 łyżka octu balsamicznego
    1/2 łyżeczki płynnego miodu
    sól
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Dodatki

Kapusta pekińska z pieczoną dynią - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Obraną dynię pokroić w 1cm kostkę. Posypać przyprawą curry, solą i skropić oliwą z oliwek. Dokładnie wymieszać, tak aby cała dynia w oliwie. Włożyć dynię do naczynia do zapiekania (bez przykrycia) i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180*C na 20-30min. Kapustę pokroić i rozłożyć na talerzu. Położyć pokrojoną fetę i upieczoną dynię. Składniki dressingu połączyć i polać po przygotowanej sałatce. Smacznego!

Porady

Do pieczenia dobra jest również dynia Hokkaido

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Dynia Feta Kapusta pekińska Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Piknik Obiad Dania do pracy

Podobne przepisy

To może cię zainteresować