Penne z pulpecikami i sosem pomidorowym z nutą kakao

0 (0 ocen)

  • 40 min

Penne z pysznym sosem pomidorowym z bazylią, czosnkiem i kakao. Do tego idealnie doprawione pulpeciki. Niebo w gębie- mówię Wam!Kakao z pomidorami łączy się idealnie, daje niepowtarzalny smak i aromat. Musicie tego spróbować!

  • 40 min

Składniki:

  • * 200 g makaronu penne
    * łyżka oleju z pestek dyni
    * łyżka sezamu
    * 500 g mięsa mielonego z łopatki
    * łyżeczka przyprawy gyros
    * łyżeczka czerwonej papryki
    * pół cebuli
    * sól, pieprz
    * jajko
    * puszka pomidorów
    * ząbek czosnku
    * łyżka kakao
    * 2 łyżki brązowego cukru
    * natka pietruszki
    * 5 łyżek oleju rzepakowego
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Penne z pulpecikami i sosem pomidorowym z nutą kakao - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie, odcedzić. Dodać olej z pestek dyni oraz sezam, dokładnie wymieszać. Mięso przyprawić, dodać pokrojoną w drobną kostkę cebulę oraz jajko. Wymieszać, uformować małe pulpeciki, obsmażyć na oleju rzepakowym. Pomidory podgrzać razem z pokrojonym w plasterki ząbkiem czosnku. Zagotować, dodać kakao oraz brązowy cukier, wymieszać. Do sosu wrzucić pulpeciki. Przełożyć sos do kokilek, ułożyć je na środku talerza, obok wysypać makaron. Całość podawać z posiekaną natka pietruszki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować