Penne z cukinią i serem ricotta

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Szybkie danie obiadowe inspirowane kuchnią włoską.

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - makaron penne: 500 gramów
    - mała cukinia: 1 sztuka
    - ser ricotta: 125 gramów
    - mała cebula: 1 sztuka
    - orzeszki piniowe: 2 łyżki
    - słodka śmietanka: 3 łyżki
    - oliwa z oliwek: 1 szczypta
    - sól i pieprz: 1 szczypta
    - zioła: 1 szczypta
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ser

Penne z cukinią i serem ricotta - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron ugotować al dente zgodnie z przepisem podanym na opakowaniu w dużej ilości osolonego wrzątku z odrobiną oleju. Cukinię i cebulkę pokroić w cienkie plasterki i smażyć przez chwilę (ok. 5 minut) w rondlu na rozgrzanej oliwie. Następnie dodać ser ricotta i śmietankę. Doprawić do smaku sola i pieprzem. Na suchej patelni prażyć przez chwilę na niewielkim ogniu orzeszki piniowe, które następnie dodać do sosu. Makaron odsączyć i wymieszać z sosem. Chwile podgrzewać. Przełożyć na ogrzane talerze i ozdobić posiekanymi ziołami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukinia Makaron Sery

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Włoska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować