Patisony w zalewie musztardowej

4.48 (168 ocen)

Mam w tym roku wysyp patisonów, dlatego robię je w różnej postaci.

Składniki:

  • 1 kg patisonów
    100 ml octu
    1/2 szklanka cukru
    1 łyżki soli
    pół słoiczka ostrej musztardy
    1 litr wody
    ziele angielskie
    pieprz ziarnisty
    liść laurowy
    czosnek
    koper
Wystaw ocenę:

4.48 (168 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Patisony w zalewie musztardowej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wodę sól, cukier i ocet zagotować, przestudzić, dodać musztardę, wymieszać.
  • 2. Do słoików włożyć koper, umyte i osuszone patisony, czosnek, liść laurowy, pieprz i ziele angielskie.
  • 3. Zalać zimną zalewą, zakręcić słoiki. Pasteryzować 10 minut od momentu zagotowania wody.
  • 4. Gorące słoiki wyjąc z garnka i odwrócić do góry dnem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Patison

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować