Pasztet z selera

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 10 min

Bardzo łatwy w przygotowaniu

  • 1 godz. 10 min

Składniki:

  • 2 bulwy selera
    1,5 szkl bulionu warzywnego
    1,5 szkl bułki tartej
    2 jajka
    1 łyżka oliwy
    sól do smaku
    1 łyżeczki pieprzu czarnego
    2 łyżeczki curry
    odrobina chilli w proszku
    1-2 łyżeczek kurkumy
    suszony czosnek niedźwiedzi na wierzch

Pasztet z selera - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Seler obierz, pokrój na mniejsze kawałki i zblenduj na bardzo drobne cząstki. Do zblendowanego selera dodaj pozostałe składniki, następnie wymieszaj dokładnie masę tak, aby była jednolita i przełóż ją do wyłożonej papierem do pieczenia keksówce. Wierzch wyrównaj i obsyp suszonym czosnkiem niedźwiedzim. Piecz w 200C przez ok 50-60 minut.

Komentarze

Podobne przepisy