Pasztet z kaszy jaglanej i dyni

4.5 (146 ocen)

  • 2 godz.

W tym roku mam wyjątkowo dużo dyni w domu. Niezwykle aromatyczny, pyszny i prosty do zrobienia.

  • 2 godz.

Składniki:

  • 15 dag kaszy jaglanej
    60 dag dyni
    1/2 szklanki oliwy z oliwek
    1 łyżeczka papryki słodkiej
    1/4 łyżeczki papryki ostrej
    1 łyżeczka curry
    2 łyżeczki czosnku granulowanego
    gałka muszkatołowa
    imbir
    sól
    pieprz
    szczypta suszonej bazylii
Wystaw ocenę:

4.5 (146 ocen)

Zobacz również:

Pasztet

Pasztet z kaszy jaglanej i dyni - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kaszę jaglaną dokładnie opłukujemy pod bieżącą wodą. Gotujemy w 3 szklankach wody przez 20 minut.
  • 2. Dynię ścieramy na małych oczkach. Kaszę jaglaną mieszamy z przyprawami i oliwą z oliwek. Blendujemy. Następnie mieszamy z stratą dynią i ponownie mieszamy.
  • 3. Masę przekładamy do foremek aluminiowych. Pieczemy w 180 stopniach C przez około 1.5h. Studzimy i kroimy. Smacznego
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Dynia Kasza jaglana

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować