Pasztet ardeński z mięsa mieszanego

4.5 (196 ocen)

  • 1 godz. 30 min

domowe najlepsze

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • 2 udka z kurczaka
    400 g mięsa mielonego wieprzowo - wołowego
    2 marchewki
    1 pietruszka
    1 cebula
    listek laurowy
    ziele angielskie
    sól
    pieprz
    2 łyżeczki przyprawy Pasztet ardeński SKWORCU
    3/4 szkl kaszy kukurydzianej lub mannej


Wystaw ocenę:

4.5 (196 ocen)

Zobacz również:

Pasztet

Pasztet ardeński z mięsa mieszanego - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.

    Udka włożyć do garnka, dodać włoszczyznę, listek laurowy i ziele i ugotować rosół.
    Mięso oddzielić od kości, włożyć do kubka blendera, dodać ugotowane warzywa, zalać 1 szkl rosołu i zmiksować na jednolitą masę, następnie stopniowo dodać mięso surowe i resztę rosołu, dodać kaszę kukurydzianą lub manną i ponownie zmiksować, gdyby była potrzeba , dodać jeszcze rosołu. Masa powinna być niezbyt gęsta. doprawić do smaku solą i pieprzem. Napełnić jedną lub dwie keksówki. Piec w temp ok 150- 160 st przez godzinę.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować