Pasta łososiowa do jajek

4.5 (192 ocen)

Bardzo lubię wędzonego łososia. Doskonale sprawdza się w połączeniu z jajkami. Robi się je bardzo szybko a do tego są efektowną ozdobą wielkanocnego stołu.

Składniki:

  • 7 jajek
    100 g wędzonego na zimno łososia
    ok 2 łyżki majonezu
    czarny pieprz świeżo zmielony
    kolorowy pieprz świeżo zmielony
    rzeżucha do posypania
Wystaw ocenę:

4.5 (192 ocen)

Pasta łososiowa do jajek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ugotować na twardo. Ostudzić i obrać. Z każdego jajka wykroić trójkątny kawałek wielkości ok 1/4 jajka. Będzie prościej jeśli podzielicie je na połówki ;) ale wg mnie tak wyglądają o wiele ładniej ;)
    Delikatnie wyjąć żółtka i przełożyć do blendera. Do żółtek dodać drobno pokrojonego łososia (1 plaster zostawić do dekoracji), majonez, pieprz do smaku (sól można pominąć gdyż łosoś jest wystarczająco słony) i zmiksować na gładka masę. Pastę przełożyć do rękawa cukierniczego z końcówka gwiazdką i napełniać białkowe łódeczki.
    Pozostały plaster łososia pokroić w cienkie paseczki, zwinąć w różyczki i udekorować każde jajko.
    Jajka ułożyć na talerzu. Całość posypać rzeżuchą i świeżo zmielonym kolorowym pieprzem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka Łosoś wędzony Żółtko

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować