Pasta jajeczna z twarogiem

0 (0 ocen)

  • 10 min

Propozycja na smakowitą pastę do pieczywa.

  • 10 min

Składniki:

  • zestaw b
    a)składniki podstawowe z zestawu
    100g twarogu
    2-3 suszone pomidory
    2 łyżki ciecierzycy z puszki
    b) składnik podstawowy dodatkowy
    4 jajka ugotowane na twardo
    c) składniki robocze
    1 łyżka majonezu
    1 łyżka jogurtu naturalnego
    1 łyżka pokrojonego szczypiorku
    1/4 łyżeczki soli
    1/4 łyżeczki pieprzu
    1/4 łyżeczki curry
    1/4 łyżeczki kurkumy
    d) dekoracja
    kawałeczek jajka
    1 pomidor suszony pokrojony w paseczki
    szczypiorek

Pasta jajeczna z twarogiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka obieramy i kroimy w kostkę( odkładamy kawałeczek jajka ściętego z góry do dekoracji). Przekładamy do wysokiego naczynia. Szczypiorek kroimy drobno, dodajemy do jajek(trochę zostawiamy do ozdoby).Dodajemy pozostałe składniki i blendujemy na pastę. Przekładamy do miseczki i dekorujemy. Najlepiej smakuje schłodzona.

Komentarze

Podobne przepisy