Pasta jajeczna

0 (0 ocen)

  • 5 min

Wyśmienita do pieczywa i na ciepło i na zimno

  • 5 min

Składniki:

  • 500 ml śmietany 18 % ( lub domowej, kwaśnej)
    6-7 jajek
    pęczek cebuli dymki
    3 czubate łyżki mąki
    łyżeczka przyprawy "Kucharek"
    szczypta cukru

Pasta jajeczna - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę oczyścić i drobno posiekać.
  • 2. Śmietanę razem z cebulą zagotować w rondelku.
  • 3. Jajka dokładnie wymieszać z mąką, by nie było grudek, dodać "Kucharka" i wlać do gotującej się śmietany- intensywnie mieszając. Pogotować chwilę, można dać trochę się jej podpiec. Doprawić do smaku cukrem i ewentualnie jeszcze dosolić. Pycha!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy