Pasta z kaczki i fasoli

4 (1 ocen)

Niezwykły kuchenny recykling, czyli pyszny, oryginalny pasztet stworzony na bazie pozostałości z obiadu i fasoli z puszki. Gorąco polecam!

Składniki:

  • 300g resztek pieczonej kaczki (mięso, skórki)
    4 łyżki tłuszczu (od kaczki lub oleju)
    2 puszki fasoli białej
    1 średnia cebula
    4 ząbki czosnku
    3 suszone pomidory w oleju
    pieprz, majeranek
Wystaw ocenę:

4 (1 ocen)

Zobacz również:

Pasty Pasztet

Pasta z kaczki i fasoli - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W rondlu rozgrzać tłuszcz, podsmażyć posiekaną cebulę i czosnek, dodać rozdrobnione mięso, osączoną fasolę i pokrojone pomidory. Smażyć ok 10 minut.
  • 2. Gorącą masę zblendować do uzyskania pożądanej konsystencji. Doprawić do smaku pieprzem i majerankiem. Przełożyć do słoików.
  • 3. Otwarte słoiki wstawić na 10 minut do piekarnika rozgrzanego do 150°C. Słoiki z pastą dokładnie zakręcić, pozostawić do wystudzenia i przechowywać w lodówce.

Porady

Z podanych proporcji otrzymujemy dwa pełne słoiki 400ml.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować