PASTA Z CIECIERZYCY Z BROKUŁEM I KOPERKIEM

4.5 (193 ocen)

Pasta w iście wiosennym kolorze. Moja pasta w 100 g ma około 67 kcal.

Składniki:

  • 120 g ciecierzycy-waga suchego produktu
    350 g brokułu
    1/4 szkl wody z gotowanych warzyw
    Sól,pieprz kolorowy
    1/3 pęczka koperku
    1/3 łyżeczki chili
Wystaw ocenę:

4.5 (193 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Pasty Pasta warzywna

Pasta z ciecierzycy z brokułem i koperkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciecierzycę zalać wodą i zostawić na całą noc do napęcznienia. Kolejnego dnia ugotować do miękkości, może być lekko przegotowana. Odcedzić ,zostawić do ostygnięcia. Brokuł ugotować w osolonym wrzątku ( do przygotowania pasty warto użyć i ugotować łodygę brokułu, która zazwyczaj odrzucamy, ugotowana i zmiksowana świetnie sprawdzi się w paście). Brokuł również ostudzić.
  • 2. Do pojemnika blendera przełożyć ciecierzycę, brokuł oraz wodę z gotowania warzyw ( ilość uzależniona od tego jak składniki są wilgotne). Zmiksować na gładką i jednorodną w kolorze pastę). Przełożyć do miski, dodać chili w proszku, pieprz świeżo mielony. Koperek posiekać i dołożyć do pasty. Całość dokładnie wymieszać. Odstawić na 30 minut, smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Brokuły Ciecierzyca

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować