Pasta z awokado i pomidora

4.45 (148 ocen)

Kromka chleba z dodatkiem tej pasty, to syte pyszne śniadanie.

Składniki:

  • 1 dojrzałe awokado
    2 mniejsze pomidory
    1 mała cebula czerwona
    1 ząbek czosnku
    sok z cytryny
    pieprz
    sól
Wystaw ocenę:

4.45 (148 ocen)

Zobacz również:

Pasty

Pasta z awokado i pomidora - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Awokado przekroić na pół, miąższ wydrążyć do miski, skropić sokiem z cytryny i rozgnieść widelcem.
  • 2. Pomidory sparzyć, zdjąć skórkę, odrzucić środki i pokroić w drobną kostkę.
  • 3. Cebulę pokroić w drobną kostkę a czosnek posiekać i rozetrzeć na desce z solą.
  • 4. Do rozgniecionego awokado dodać pozostałe składniki i wymieszać. Do smaku doprawić pieprzem i solą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować