Parówki z serem zapiekane w chlebie

4.49 (162 ocen)

Propozycja na ciepłe śniadanko bądź kolację. Dla małych i tych nieco starszych domowników

Składniki:

  • Składniki na 1 parówkę:

    1 parówka z szynki

    4 kromki chleba

    1 plaster sera żółtego

    mleko 3,2%
Wystaw ocenę:

4.49 (162 ocen)

Zobacz również:

Przekąski

Parówki z serem zapiekane w chlebie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Z kromek chleba odcinamy skórki. Chleb moczymy w mleku ( tak by był miękki ale nie rozpływający się )

    2. Parówkę i plasterek sera przecinamy na pół. Na 1 kromkę chleba kładziemy ser i parówkę. Przykrywamy drugą kromką. Całość ściskamy w dłoni by zlepić ze sobą kromki.

    3. Tak obtoczone parówki smażymy na rumiano z każdej strony na roztopionym maśle.\
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować