Parówki w kapuście

4.5 (188 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Jestem studentem. Lubię przyrządzać sobie różne smakołyki. Danie jest tanie, łatwe, szybkie i sycące.

Składniki:

  • ● mała główka białej kapusty
    ● 10 parówek
    ● mąka
    ● 1,5 szkl. mleka
    ● jajko
    ● sól
    ● olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (188 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Parówki w kapuście - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę obieramy z wierzchnich
    liści i parzymy w garnku,
    aż liście zmiękną. Oddzielamy
    pojedyncze liście i ścinamy
    grube nerwy.
  • 2. Z parówek zdejmujemy osłonki
    i owijamy liśćmi kapusty
  • Parówki w kapuście 3. Z mąki, mleka i jajka robimy
    dość g ęste ciasto. Solimy. W cieście obtaczamy parówki
    i smażymy na gorącym oleju.

Porady

Parówki można też zawinąć w liście czerwonej kapusty.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta Parówki

Notka redakcyjna

PPWS_05-2009

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować