Parówki w cieście francuskim z sezamem

4.5 (167 ocen)

  • 20 min

Szybka przekąska i bardzo smaczna. Łatwa w wykonaniu. Ucieszą się szczególnie z niej dzieci i nie pogardzą dorośli.

  • 20 min

Składniki:

  • Składniki:
    5 cienkich parówek
    1 jajko
    1 opakowanie ciasta francuskiego
    Papier do pieczenia
    Sezam
Wystaw ocenę:

4.5 (167 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Parówki w cieście francuskim z sezamem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wykonanie: ciasto francuskie pokroić radełkiem na cienkie paseczki(około 0,5 cm). Parówki obrać, przekroić na pół, opleść paskami ciasta, ułożyć w blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Jajko rozkłócić, posmarować ciasto. Posypać sezamem. Piec w temp. około 190 stopni na złoty kolor.

Porady

1.podobne paluszki parówkowe można wykonać z ciastem kruchym lub drożdżowym.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować