Parówki w cieście

0 (0 ocen)

  • 20 min

Dobry pomysł na kolację..

  • 20 min

Składniki:

  • Ok. 30 dkg ciasta drożdżowego
    4 parówki
    Mała kapusta pekińska
    torebka ryżu
    łyżka słonecznika łupanego
    mała cebulka
    łyżka majonezu lub śmietany

Parówki w cieście - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto wałkujemy na grubość około 2 milimetrów. Owijamy nim każdą parówkę, nacinamy głęboko co ok 2 cm i formujemy w koło sklejając ciasto na końcu. Pieczemy ok 20 min. W tym czasie myjemy kapustę. Ładniejsze płatki odkładamy, posłużą nam jako miseczki na sałatkę. Resztę kroimy i mieszamy z wcześniej ugotowanym ryżem, słonecznikiem i cebulą, doprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy majonez. Przed podaniem nakładamy na nasze łódeczki z liści kapusty.

Porady

Ja zrobiłam jeszcze do uwieńczenia całości sos czosnkowy

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy