Papryki pieczone ze szparagami i cukinią

4.5 (148 ocen)

  • 30 min

Niskokaloryczne danie,idealne na przystawkę lub lekką kolację.

  • 30 min

Składniki:

  • 4 słodkie papryki
    cukinia
    4 białe szparagi
    2 czerwone cebule
    8 łyżek pesto z bazylii
    mozarella
    sól,pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (148 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Papryki pieczone ze szparagami i cukinią - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Szparagi obrać,odciąć zdrewniałe końce i podgotować ok.10 minut w wodzie z dodatkiem soli i cukru(po łyżeczce).Następnie pokroić na mniejsze kawałki.Cebulę pokroić w półksiężyce i podsmażyć na oliwie,cukinię zetrzeć na tarce o grubych oczkach i dodać do cebuli.Dodać pokrojone szparagi,sól i pieprz.Papryki przekroić na połowki i oczyścić z nasion.Oprószyć solą,pieprzem,ułożyć na wysmarowanej blasze i skropić oliwą.Na każdej połówce rozsmarować pesto z bazylii i nałożyć farsz.Wstawić do piekarnika i zapiekać ok 25 min. w 180ºC.Pod koniec pieczenia posypać pokruszoną mozarellą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Papryka Szparagi

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować