papryka faszerowana mięsem mielonym w stylu meksykańskim

0 (0 ocen)

  • 50 min

Papryka nadziana chili con carne.

  • 50 min

Składniki:

  • kilka papryk,
    500 g mielonego mięsa,
    puszka czerwonej fasoli,
    duża cebula,
    3 ząbki czosnku,
    puszka pomidorów,
    opcjonalnie świeża papryka chili,
    torebka ugotowanego ryżu,
    ok. 4 łyżek koncentratu pomidorowego,
    ok. 1/2 -3/4 szklanki bulionu lub wody,
    brązowy cukier (do smaku),
    kilka łyżek startego sera,
    przyprawy do smaku: sól, pieprz, chili, kmin rzymski, oregano
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Papryka faszerowana mięsem mielonym w stylu meksykańskim - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Papryki przekroić na pół, usunąć pestki. Mięso przesmażyć z drobno posiekanymi cebulą i czosnkiem, doprawić, dodać koncentrat, pomidory z puszki i bulion. Przykryć i dusić do zgęstnienia ok. 30 minut, na koniec wrzucić odsączoną fasolę i ryż, wymieszać. Papryki podpiec w piekarniku około 20 minut w 180 stopniach, następnie nafaszerować je chili, posypać serem i piec jeszcze 30 minut lub do miękkości warzyw.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Fasola Mięso mielone Mięso Papryka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Meksykańska Mielenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować