papryka faszerowana mięsem drobiowym i bazylią

0 (0 ocen)

  • 60 min

szybko się robi i szybko znika z talerza

  • 60 min

Składniki:

  • pierś z kurczaka 0,5 kg
    jajko 1 szt
    przyprawa do drobiu 2 łyżeczki
    papryka zielona 4 szt
    bazylia świeża kilka sztuk
    rozmaryn świeży 1 gałązka

Papryka faszerowana mięsem drobiowym i bazylią - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. paprykę umyć ,ja użyłam papryki zielono-żółtej podłużnej,przekroić na pół,usunąć nasiona ,
    pierś zmielić ,dodać jajko , przyprawę do drobiu ,listki bazylii drobno posiekać ,dodać do mięsa ,wyrobić na gładka masę ,faszerować paprykę
    przełożyć do formy,zaląc rosołem ,dodać gałązkę rozmarynu
    zawinąć w folię al. ,piec do momentu aż papryka będzie miękka .

Komentarze

Podobne przepisy