Paluchy czosnkowo-serowe

4.49 (196 ocen)

Pyszna przekąska do piwa i nie tylko

Składniki:

  • 2 op. ciasta francuskiego(u mnie w wersji light,z lidla)

    trochę startego żółtego sera

    jajko

    papryka słodka lub ostra

    sól

    czosnek granulowany

    bazyli,oregano
Wystaw ocenę:

4.49 (196 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Paluchy czosnkowo-serowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jedno opakowanie ciasta francuskiego posmarować jajkiem i posypać startym serem wraz z przyprawami.Przykryć drugim ciastem francuskim i postąpić w ten sam sposób.Następnie ciasto pokroić w paski o szer 2-3 cm i zwijać,łapiąc za dwa końce.Piec 10-12 min w temp. 200 stopni.

Porady

świetne z ostrym sosem meksykańskim

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować