Pagliaccetti z pulpecikami w sosie madziarów

0 (0 ocen)

  • 35 min

Danie z pewnością zadowoli wytrawnych mięsożerców gustujących w konkretnych smakach. Ostrość sosu połączyliśmy z lekkim makaronem i treściwymi pulpecikami, w których przemyciliśmy trochę warzyw.

  • 35 min

Składniki:

  • 300 g makaronu pagliaccetti
    250 g łopatki wieprzowej
    2 ząbki czosnku
    1 cebula
    1 marchewka
    1 mały seler
    3/4 szklanki otrębów pszennych
    250 ml bulionu warzywnego
    300 ml sosu madziarów
    1 łyżeczka mąki ziemniaczanej
    1 pęczek natki pietruszki
    1 jajko
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pagliaccetti z pulpecikami w sosie madziarów - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron gotujemy al dente. Odcedzamy.
    Mięso mielimy z czosnkiem, marchewką, selerem, cebulą i otrębami pszennymi. Następnie wbijamy jajko, całą masę dokładnie wyrabiamy, do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Z tak przygotowanej mieszanki mięsno warzywnej formujemy pulpeciki, wielkości orzecha włoskiego.
    Bulion mieszamy z sosem, zagotowujemy, zmniejszamy płomień i wrzucamy uprzednio przygotowane pulpety. Gotujemy do miękkości mięsa.
    Mąkę ziemniaczaną mieszamy rozpuszczamy w niewielkiej ilości zimnej wody, dodajemy do sosu, dokładnie mieszamy i zagotowujemy. Do sosu wrzucamy makaron, chwilę podgotowujemy, wrzucamy posiekaną natkę, ponownie mieszamy. Podajemy zaraz po przygotowaniu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować