Pączki z bitą śmietaną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.
Drożdże wymieszaj z ciepłym mlekiem, 1 łyżką cukru i 1 łyżką mąki. Odstaw do wyrośnięcia. Do dużej miski wysp mąkę. Dodaj rozczyn, cukier, masło i żółtka. Wlej rozczyn. Wyrób gładkie, elastyczne ciasto. Ciasto przykryj ściereczką i odstaw w ciepłe miejsce do podwojenia objętości. Ciasto rozwałkuj i wytnij szklanką krążki. Odstaw do wyrośnięcia. Pączki smaż w rozgrzanym tłuszczu z dwóch stron na złoty kolor.
2.Bitą śmietanę wraz z cukrem pudrem i śmietan fixem ubij na sztywno. Czekoladę roztop w kąpieli wodnej.
3.
Pączki przekrój na pół. Przełóż bitą śmietaną. Górę pączków posmaruj czekoladą i posyp migdałami.
Komentarze