Pączki serowo - waniliowe

0 (0 ocen)

  • 60 min

Delikatne, wręcz rozpływające się w ustach. ;)

  • 60 min

Składniki:

  • 200 g tłustego twarogu
    200 g waniliowego serka homogenizowanego
    dwie szklanki przesianej mąki
    2 jajka
    2 czubate łyczki proszku do pieczenia
    2 łyżki cukru pudru
    kieliszek whisky
    olej do smażenia
    lukier, posypki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Pączki Lukier

Pączki serowo - waniliowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Pączki serowo - waniliowe 1. Do miski przesiewamy mąkę, proszek do pieczenia oraz cukier puder. Dodajemy twaróg, serek, whisky oraz jajka i miksujemy. Na dno talerzyka lejemy odrobinę oleju i zamaczamy w nim dużą łyżkę.

    Na patelni rozgrzewamy olej (mniej więcej litr) do temperatury 170 stopni.

    Łyżką formujemy płaskie kulki i smażymy z obu stron na złoty kolor. Podajemy z lukrem lub posypane cukrem pudrem. Najlepsze tego samego dnia - uważajcie z wkładaniem ich do lodówki bo tracą swoją miękkość i smak.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Serek

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Tłusty czwartek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować