Owsianka migdałowa

5 (149 ocen)

pyszne, pożywne śniadanie lub podwieczorek

Składniki:

  • 2 szklanki mleka
    3/4 szklanki płatków owsianych błyskawicznych
    100 g migdałów całych
    cukier do smaku
    szczypta soli
Wystaw ocenę:

5 (149 ocen)

Zobacz również:

Desery Owsianka

Owsianka migdałowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Migdały sparzyć a następnie obrać ze skórki. Posiekać. Mleko przelać do garneczka. Dodać szczyptę soli i cukier do smaku oraz posiekane migdały. Wymieszać. Podgrzewać. Dodać płatki owsiane. Cały czas mieszać, żeby się nie przypaliło. Gotować do momentu, aż płatki będą miękkie. Podawać na ciepło bezpośrednio po przygotowaniu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Migdały

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować