Owocowy torcik - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Biszkopt : Białka ubić na sztywną pianę, podczas ubijania stopniowo dosypywać cukry. Połączyć delikatnie z żółtkami. Delikatnie wymieszać z mąkami i proszkiem do pieczenia . Gotową masę przekładamy do wysmarowanej margaryną tortownicy . Pieczemy w temp: 160 stopni około 30 minut . Po upieczeniu studzimy i przekrajmy na 2 lub 3 części zależy od wielkości biszkoptu. Masa : Śmietankę ubijamy na sztywno z śmietanfixami , następnie dodajmy porcjami serek mascarpone i cały czas miksujemy , na koniec strumieniem wlewamy rozpuszczoną we wrzątku zimną galaretkę i dalej miksujemy do czasu aż wszystko ładnie się połączy . Owoce myjemy osuszam , truskawki kroimy na ćwiartki . Do mniejszej miseczki odkładamy 1/3 masy na wierzch do reszty wsypujemy jagody i truskawki mieszamy i przekładamy nasze biszkoptowe blaty. wierzch smarujemy kremem bez owoców i dekorujemy owocami . Odstawiamy do lodówki .
Komentarze