Orzechowiec z ananasami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Biszkopt orzechowy:
Ubij białka, dodaj cukier, następnie żółtka. Dodaj resztę składników, mieszaj na wolnych obrotach. Piecz ok. 35-40 min w 180 stopniach. Po ostudzeniu przekrój na 2 placki.
Nasącz herbatą osłodzoną cukrem.
2.Wkład kokosowy:
Z białek ubij pianę, dodaj cukier, kokos- piecz na złoty kolor w 180 stopniach.
3.Krem ananasowy:
Odsącz ananasy z soku, pokrój w kostkę. Na soku (1 szkl. – jeśli będzie za mało dolej wodę)ugotuj budyń. Utrzyj masło z cukrem, dodaj żółtka, następnie ostudzony budyń- dokładnie wymieszaj. Na końcu dodaj pokrojone w kostkę ananasy i wymieszaj łyżką.
4.Polewa:
Rozpuść margarynę z cukrem i mlekiem, dodaj kakao- wymieszaj dokładnie.
Komentarze