Orzechowo-parmezanowy kurczak w sosie kurkowym

0 (0 ocen)

Pyszne połączenie smaków

Składniki:

  • 1 flet z kurczaka
    1 garść orzechów włoskich
    1-2 łyżki tartego parmezanu
    1 jajko
    sól, pieprz
    zioła prowansalskie
    sos:
    2 średnie cebule
    120 g kurek (u mnie mrożone)
    2-3 łyżki masła
    1 jogurt naturalny
    (można zastąpić śmietaną)
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Tarty Dania główne Kotlety Sosy

Orzechowo-parmezanowy kurczak w sosie kurkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kurczaka przekroić na dwa kotlety, posypać solą, pieprzem i ziołami. Jajko roztrzepać. Orzechy zmielić, wymieszać z parmezanem. Kotlety panierować w jajku i w orzechach. Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron. Zdjąć z patelni i wrzucić na nią drobno pokrojona cebulę i mrożone kurki. Dodać masło. Podsmażyć do zeszklenia cebuli, włożyć kotlety i podlać wodą. Smażyć około 10 minut. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Zdjąć z ognia i wlać jogurt. Wymieszać. Podawać z ryżem. Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować