Orkiszanka cynamonowa na wodzie

0 (0 ocen)

Pożywna i bardzo smaczna orkiszanka na śniadanie, szczególnie polecana dla osób na diecie bez mlecznej .

Składniki:


  • 3 łyzki płatków orkiszowych pełnoziarnistych bio
    1 łyżka siemienia lnianego
    1 łyżka amarantusa ekspandowanego bio
    cynamon
    szcz soli himalajskiej
    ksylitol
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Orkiszanka cynamonowa na wodzie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do rondelka wsypujemy płatki orkiszowe oraz siemie lniane - ja dodaje całe, ale wedle preferencji można je wcześniej zmielić w młynku do kawy (wtedy dodajemy połowę porcji z przepisu), szczyptę soli himalajskiej i cynamon. Zalewamy woda, tak by płatki były nią pokryte ponad centymetr wysokości. Gotujemy aż orkisz się rozklei lekko. Wyłączamy grzanie, dodajemy amarantus ekspandowany i słodzimy do smaku cukrem brzozowym - ksylitolem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować