Orientalne tofu z warzywami

0 (0 ocen)

  • 20 min

Danie z cyklu „20 minut i gotowe”. Ekspresowe danie wegetariańskie inspirowane kuchnią orientalną. Wyraźnie pikantne, pełne smaku i pyszne!

  • 20 min

Składniki:

  • 2 ząbki czosnku
    2 łyżeczki sosu chili Sambal Oelek
    biała cebula
    olej kokosowy do smażenia
    250g tofu
    250g pieczarek
    szklanka zielonego groszku
    400ml mleczka kokosowego
    sól, czarny pieprz

    makaron ryżowy
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Orientalne tofu z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki myjemy i kroimy w plasterki.
    Na rozgrzanym woku rozgrzewamy olej kokosowy i podsmażamy około pół minuty posiekany w cienkie plasterki czosnek. Dodajemy sos Sambal Oelek i przesmażamy razem. Dodajemy posiekaną w półplasterki cebulę oraz tofu pokrojone w kostkę i smażymy do zarumienienia a następnie dodajemy pieczarki i zielony groszek i dalej przesmażamy aż zmiękną.
    Diolewamy mleczko kokosowe i zmniejszamy ogień. Gdy pieczarki zmiękną a sos stężeje doprawiamy do smaku solą i świeżo mielonym czarnym pieprzem.
    Serwujemy z dodatkiem makaronu ryżowego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Chińska Wegetariańska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować