Smaczna przekąska z ryby, na co dzień i od święta. Możemy ją podawać na gorąco lub zimno do pieczywa.
5 (160 ocen)
Porady
Zamiast keczupu możemy użyć koncentratu pomidorowego. Do panierowania używamy mieszanki mąki pszennej i bułki tartej, z przewagą mąki. Danie możemy sobie przygotować wcześniej, przed przyjęciem, zamykamy je szczelnie, np w słoiku i przechowujemy w lodówce. Dorsz, to bardzo zdrowa ryba. Największą zaletą nie tylko dorsza, ale wszystkich ryb są kwasy omega-3. Kolejną zaletą dorsza jest duża zawartość białka i selenu, który wzmacnia odporność. Dodatkowo zawiera bardzo cenne witaminy z grupy B. Poprawia pracę serca i reguluje ciśnienie tętnicze. Natomiast witaminy A i E zapobiegają powstawaniu zmarszczek. W dorszu obecna jest również witamina PP czyli niacyna, która obniża poziom cholesterolu.
Komentarze