OSTRY MAKARON Z WOKA

4.5 (196 ocen)

PYSZNY I SZYBKI MAKARON Z WOKA , TO CO KOCHAM.

Składniki:


  • Makaron Chow Mein Noodles- Makaron z mąki pszennej
    2 piersi z kurczaka
    pędy fasoli- ja użyłam świeżych
    1 zielona papryka
    1/3 cebuli
    2 ząbki czosnku
    Słodki sos chilli
    Fix Smażony Makaron po Chińsku
    Pasta pikantna do dań Chińskich
    Olej do smażenia
    Kucharek
    przyprawy:sól, pieprz,czosnek
    250 ml zimnej wody
Wystaw ocenę:

4.5 (196 ocen)

Zobacz również:

Dania z makaronem

Ostry makaron z woka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.
    Makaron ok 200 g zalewam gorącą wodą. Czekam ok 4 min aż zmięknie. Odcedzam. Pozostawiam na cedzaku.
    Kurczaka kroje w paski. Wrzucam kurczaka do plastikowej miski, dodaję olej ok 3 łyżki, pieprz, sól, kucharek. Mieszam. Całość wrzucam do rozgrzanego Woka. Dodaję słodki sos chilli, ok 4 łyżki.Smażę na dużym ogniu.
    Cebulę, paprykę, kroję w paski.
    Pędy wysypuję do miski.
    Czosnek przeciskam przez praskę.
    Do upieczonego kurczaka dodaję czosnek oraz pastę.
    Po upływie ok 2 min dodaję warzywa i dalej piekę z kurczakiem.
    Fix rozpuszczam w szklance zimnej wody.
    Do woka dodaję makaron. Mieszam szybkim ruchem.
    Całość polewam fixem. Mieszam i duszę ok 5 minut.
    Wykładam do miski albo talerzyk. Jem gorące.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować