Omlet z fasolką szparagową

0 (0 ocen)

Omlet to sposób na pyszne i sycące śniadanie, które doda nam energii na cały poranek. Nie trzeba w nie wkładać dużo pracy, a efekt jest bardzo zaskakujący, co najważniejsze mamy szybkie śniadanie na ciepło.

Składniki:

  • 4 jajka
    100-150g zielonej fasolki szparagowej konserwowej
    2 łyżki startego żółtego sera
    1-2 ząbki czosnku
    1/4 szklanki mleka
    Sól, pieprz
    Masło
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Omlet Jajko Przystawki

Omlet z fasolką szparagową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka wbijamy do miski, dodajemy sól, pieprz i roztrzepujemy. Dodajemy mleko i ubijamy trzepaczką. Dodajemy żółty ser, mieszamy.
  • 2. Na patelni rozgrzewamy łyżkę masła i podsmażamy na niej przeciśnięty przez praskę czosnek. Dodajemy odsączoną z zalewy fasolkę, chwilę smażymy. Na patelnie wylewamy masę jajeczną i smażymy, aż brzegi będą dobrze ścięte. Podważamy je łopatką ze wszystkich stron, by płynna masa z wierzchu omletu dostała się pod spód. Przykrywamy patelnie i na niewielkim ogniu smażymy omlet tak długo, aż osiągnie pożądany stopień przyrumienienia, a wierzch omletu będzie ścięty.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Fasolka szparagowa Jajka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować