Pasta ta znakomicie nadaje się do posmarowania chleba, ale także do nadziania wydrążonej bagietki. Jest niezwykle prosta w przygotowaniu, dlatego poradzi z nią sobie nawet dziecko.
Dla 4 osób
Łatwy
Składniki:
- ser biały 3 krotnie mielony: 20 dekagramów
- suszone pomidory: 3 sztuki
- oliwki zielone: 15 sztuk
- cebulki marynowane perłowe: 10 sztuk
- salami z pieprzem-plastry (mały): 15 plastrów
- sól, pieprz, do smaku: 1 sztuka
Oliwkowa pasta serowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Suszone pomidory osączamy z nadmiaru oliwy, kroimy w cienkie paseczki. Oliwki i cebulki marynowane siekamy na ćwiartki, a salami w drobną kostkę. Dodajemy do białego sera. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem, dokładnie mieszamy. Podajemy do jedzenia od razu po przygotowaniu.
Komentarze