Oliwkowa pasta serowa

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Pasta ta znakomicie nadaje się do posmarowania chleba, ale także do nadziania wydrążonej bagietki. Jest niezwykle prosta w przygotowaniu, dlatego poradzi z nią sobie nawet dziecko.

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - ser biały 3 krotnie mielony: 20 dekagramów
    - suszone pomidory: 3 sztuki
    - oliwki zielone: 15 sztuk
    - cebulki marynowane perłowe: 10 sztuk
    - salami z pieprzem-plastry (mały): 15 plastrów
    - sól, pieprz, do smaku: 1 sztuka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pasty

Oliwkowa pasta serowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Suszone pomidory osączamy z nadmiaru oliwy, kroimy w cienkie paseczki. Oliwki i cebulki marynowane siekamy na ćwiartki, a salami w drobną kostkę. Dodajemy do białego sera. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem, dokładnie mieszamy. Podajemy do jedzenia od razu po przygotowaniu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza Piknik Śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować