Ogórki w sosie koperkowym

0 (0 ocen)

Pyszna i zdrowa sałatka .

Składniki:

  • 1 ogórek sałatkowy
    2 pomidory
    2 cebule
    100 g. sera feta
    sól

    SOS:
    1 łyżka musztardy
    2 łyżki oliwy z oliwek
    1 łyżka octu
    100 ml. śmietany
    1 łyżeczka bazylii
    kilka gałązek koperku
    sól , pieprz

Ogórki w sosie koperkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Umyty ogórek pokroić na pól i łyżeczką usunąć pestki. Pokroić w cieniutkie plasterki.
    Obrane pomidory bez pestek pokroić w kostkę i dodać do ogórka. Dodać też pokrojoną cebulę. Całość posypać solą i odstawić na godzinę.

    Wymieszać musztardę, zioła, oliwę, ocet i śmietanę. Dodać bazylię, sól i pieprz. Do sosu dodać posiekany koperek i polać nim sałatkę. Na koniec dodać pokruszony ser feta.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy