Ogórki w miodowej zalewie

4.4 (191 ocen)

  • 60 min

Chrupiące ogórki w miodowej zalewie

  • 60 min

Składniki:

  • na 4 słoiki 900ml

    Ok. 2kg małych ogórków
    2 marchewki
    8 ziarenek ziela angielskiego
    4 liście laurowe
    2 pokrojone w plastry młode cebule
    2 łyżki ziaren gorczycy
    Kawałek korzenia chrzanu
    Kilka gałązek estragonu
    Kilka baldachów kopru

    Zalewa:
    4 szklanki wody
    1 szklanka octu
    2 płaskie łyżki soli
    2 łyżki cukru
    2 łyżki miodu
Wystaw ocenę:

4.4 (191 ocen)

Zobacz również:

Przetwory Korniszony

Ogórki w miodowej zalewie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.
    Ogórki dokładnie umyć. Na dnie słoików ułożyć koper, liście laurowe, po 2 ziarenka ziela angielskiego, gorczycę, estragon, plasterki cebuli, marchwi oraz ogórki.
    Wodę połączyć z octem, dodać sól, cukier i miód. Zagotować. Gorącą zalewą zalać ogórki, zakręcić słoiki, pasteryzować 10 minut.
    Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ogórek

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować